Dienstag, 17. Dezember 2013

Bouncing Betty Biscuits: Mürbeteig-Kekse mit Zuckerguss

Wenn man bedenkt, wieviele wunderbare Sachen man mit Sechsecken machen kann, ist es umso erstaunlicher, wie schwierig es ist, an hexagonale Ausstechformen zu kommen.

Die ersten Kekse, die mit meinen neuen Ausstechformen gemacht werden durften, sind etwas, mit dem wohl nicht jeder etwas anfangen kann. 


I have been playing Planetside2 since beta, and for some time I have been thinking about baking something related, but nothing seemed typical enough or really doable. But when I recently bought a baking book with nice recipes for cookies and co. I had the spleNdid idea to try out some cookie decorating for a change.



The dough is a simple sugar cookie recipe.

  • 400 g flour
  • 200 g butter (cold)
  • 100 g powdered sugar 
  • 1 egg
  • 1 yolk (you can save the egg white for the icing)
  • one package of vanilla sugar (or some vanilla extract)
  • freshly grated zest of one lemon
  • a pich of salt
    •  bake for 8-12 minutes at 180°C
Mix all ingredients but the flour in a stand mixer, then add the flour until you have  a soft dough. Let the dough rest in the fridge for 1 hour.

I decorated the bounging betties with royal icing and fondant, using blue, black and silver food colouring.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen